Friluftsmat
Författare | |
---|---|
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 72 |
Vikt | 94 gr |
Utgiven | 2002-04-30 |
SAB | Qcab |
ISBN | 9789151839196 |
Vad ska vi äta? Det är en knepig fråga för alla som vill ge sig ut på långvandring, skidtur, cykeltur, segling, paddling eller tågluffning. Den som måste bära hela sin proviant tror sig ofta hänvisad till den trista frystorkade industrimaten. Men med lite planering och förberedelse kan man äta gott och varierat även ute på tur!
Det är inte alls svårt att själv torka sin mat, och allt går att torka: rotsaker, grönsaker, frukt och bär, fisk och kött. Ofta kan man komplettera med färskvaror ur naturens skafferi. Det blir godare, nyttigare och billigare än det du köper i påse.
Friluftsmat är den enda utekokboken som går att ha i fickan eller packningen - väger ca 120 gram! Sagt om den tidigare upplagan:
"En liten och mycket användbar mat- och kokbok för friluftsmänniskor"
Nya Ludvika Tidning
Friluftsmat är en bearbetad upplaga av Laga mat i fjällen av Anita Forssell (STF 1991 och 1993), som såldes i 8 000 exemplar. Friluftsmat utkom första gången 1998, på Rabén Prisma i samarbete med Svenska Turistföreningen.