BokGym Matlagning 1, bok, Gy25
Serie | Gleerups restaurang och livsmedel |
---|---|
Författare | |
Förlag | Gleerups Utbildning AB |
Genre | Ekonomi |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 140 |
Vikt | 300 gr |
Utgiven | 2025-03-01 |
SAB | Qc |
ISBN | 9789151113050 |
<span ><span ><span ><span ><span ><span >BokGym Matlagning 1</span></span></span></span></span></span><span ><span ><span ><span ><span ><span > är ett omfattande läromedel för studerande på gymnasiet och vuxenutbildningar. Läromedlet är utvecklat för matlagning nivå 1 enligt Gy25. </span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >Matlagning 1 ger de studerande en grundlig introduktion i matlagning. Här behandlas planering och organisering av matlagning, samband mellan svinn och ekonomi, matlagningsmetoder, skärtekniker, köksredskap och maskiner, tillagning av olika maträtter, allergi- och specialkost, vegetarisk och vegansk mat, lagar och bestämmelser, säkerhet och ergonomi samt hållbarhet. I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som de studerande kontinuerligt kan arbeta med.</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >Här finns:</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >- Ett pedagogiskt upplägg som behandlar de centrala delarna inom ämnet</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >- En grundlig introduktion till matlagning</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >- Kunskapskontroller och övningsuppgifter</span></span></span></span></span></span>