BokGym Livsmedels- och näringskunskap 1, bok, Gy25
Serie | Gleerups restaurang och livsmedel |
---|---|
Författare | |
Förlag | Gleerups Utbildning AB |
Genre | Ekonomi |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 148 |
Vikt | 300 gr |
Utgiven | 2025-02-21 |
SAB | Qc |
ISBN | 9789151112930 |
<span ><span ><span ><span ><span ><span >BokGym Livsmedels- och näringskunskap 1</span></span></span></span></span></span><span ><span ><span ><span ><span ><span > är ett omfattande läromedel för studerande på gymnasiet och vuxenutbildningar. Läromedlet är utvecklat för livsmedels- och näringskunskap nivå 1 enligt Gy25. </span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >Livsmedels- och näringskunskap 1 ger en grundlig förståelse för livsmedel och näringsämnen. Här behandlas identifiering och kvalitetsbedömning av råvaror, näringsämnen och deras påverkan på kroppen, livsmedelshantering, tillagningsmetoder, näringsberäkningar, specialkost och allergier, livsmedelslagstiftning samt etik och hållbarhet. I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som de studerande kontinuerligt kan arbeta med.</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >Här finns:</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >- Ett pedagogiskt upplägg som behandlar de centrala delarna inom ämnet</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >- Grundlig genomgång av livsmedelshantering och näringslära</span></span></span></span></span></span>
<span ><span ><span ><span ><span ><span >- Kunskapskontroller och övningsuppgifter</span></span></span></span></span></span>