Näringslära
Författare | |
---|---|
Förlag | Liber |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 240 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2000-09-05 |
ISBN | 9789147053926 |
Intresset för hälsa och livsstil, mat och matkultur är stort. För att förstå hur viktig maten är och hur livsmedelsval och beredning påverkar oss, krävs kunskaper i näringslära.
Näringslära ger såväl grundläggande som fördjupade kunskaper i ämnet. Här behandlas bl.a. sambandet mellan kost och hälsa, näringsämnen, närings- och energibehov och kostvanor i Sverige och övriga världen.
Läs mer
Ett separat kapitel om dietetik beskriver specialkoster och koster vid särskilda behov. Boken avslutas med livsmedelstabeller och näringsrekommendationer.
Näringslära är avsedd för kursen med samma namn på gymnasieskolans Hotell- och restaurangprogram och Livsmedelsprogram. Den kan även användas på andra utbildningar där kost och hälsa ingår, och av alla som är intresserade av kostfrågor.
Boken finns inläst för elever med läs- och skrivsvårigheter. Beställs hos Inläsningstjänst AB, tel 08-556 115 50, www.inlasningstjanst.se
Näringslära ger såväl grundläggande som fördjupade kunskaper i ämnet. Här behandlas bl.a. sambandet mellan kost och hälsa, näringsämnen, närings- och energibehov och kostvanor i Sverige och övriga världen.
Läs mer
Ett separat kapitel om dietetik beskriver specialkoster och koster vid särskilda behov. Boken avslutas med livsmedelstabeller och näringsrekommendationer.
Näringslära är avsedd för kursen med samma namn på gymnasieskolans Hotell- och restaurangprogram och Livsmedelsprogram. Den kan även användas på andra utbildningar där kost och hälsa ingår, och av alla som är intresserade av kostfrågor.
Boken finns inläst för elever med läs- och skrivsvårigheter. Beställs hos Inläsningstjänst AB, tel 08-556 115 50, www.inlasningstjanst.se