Rockresan : mat, musik, minnen 1955-2005
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Wahlström & Widstrand |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 191 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2005-10-13 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789146210900 |
Lär dig laga indiskt med Mikael Rickfors, korvlåda med Jerry Willams eller svamplasagne med Nina Persson och följ med Tomas Ledin på quigong-pass och Dregen på fisketur ...
Rockresan är en annorlunda matbok och en personlig resa genom svensk mat- och musikhistoria tillsammans med sjutton av Sveriges absolut främsta rockartister. Den tar sin början i ett femtiotal som präglades av folkhemstankar och husmanskost och slutar i 00-talets experimentella crossover-kök.
Intresset för god mat - att äta och att laga - är något som förenar många artister. Ute på turné blir det nämligen inte så mycket av den varan. I den här boken delar de medverkande artisterna med sig av sina favoritrecept och matminnen. De lagar själva alla rätterna i boken och berättar roliga - eller pinsamma - turnéminnen, anekdoter, skrönor och hågkomster från sin musikaliska uppväxt och karriär.
Boken är cirka 200 sidor i LP-format och är rikt illustrerad med nytagna färgbilder och svartvita foton från privata gömmor och arkiv.