Kräftans vänkrets
Författare | |
---|---|
Förlag | B Wahlströms |
Genre | Mat och dryck |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 125 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2004-06-15 |
SAB | Qcaal |
ISBN | 9789132330810 |
Sensommarkvällen är ljummen, de kulörta lyktorna lyser och i bakgrunden hörs tonerna av Sjösala vals. Det obligatoriska sånghäftet och iskylda nubbeglas väntar på gästerna. På bordet står ett stort fat med kräftor och högst upp tronar de stinnaste av honor krönta med en kvist av krondill. Den traditionella kräftskivan i all ära men dessa delikatesser erbjuder så mycket mer.
Kräftans vänkrets inspirerar till att låta denna röda delikatess få sällskap av fler spännande smaker utöver dill och kummin. Låt det spanska, asiatiska eller indiska köket locka fram nya smakupplevelser. För den som vill förgylla festen med doft och smak av hembakat bröd erbjuds spännande alternativ. I boken finns också recept på olika smårätter som passar utmärkt som sällskap till kräftan, liksom tips till den som vill prova att krydda sin egen snaps.
Stefan Bjur är kocken som skapat recepten i den här boken. Han är en erfaren matkreatör och kökschef med restauranger som Grythyttans Gästgivaregård, Grand Hôtel, Den Gyldene Freden och Restaurang Gourmet på meritlistan. Med förankring i det klassiska köket, känsla för det moderna och inspiration av det nya har han genom åren medverkat i många böcker. Stefan är idag kökschef på First Hotel.
Hélène Bodin är författare och mediaproducent som gärna arbetar med både fakta och flärd. Hon har under mer än tjugo år producerat information, utbildning och underhållning som uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt. För sin bok Ångkoka fick hon 2003 Måltidsakademiens pris för bästa kokbok i kategorin speciallitteratur.
Kräftans vänkrets inspirerar till att låta denna röda delikatess få sällskap av fler spännande smaker utöver dill och kummin. Låt det spanska, asiatiska eller indiska köket locka fram nya smakupplevelser. För den som vill förgylla festen med doft och smak av hembakat bröd erbjuds spännande alternativ. I boken finns också recept på olika smårätter som passar utmärkt som sällskap till kräftan, liksom tips till den som vill prova att krydda sin egen snaps.
Stefan Bjur är kocken som skapat recepten i den här boken. Han är en erfaren matkreatör och kökschef med restauranger som Grythyttans Gästgivaregård, Grand Hôtel, Den Gyldene Freden och Restaurang Gourmet på meritlistan. Med förankring i det klassiska köket, känsla för det moderna och inspiration av det nya har han genom åren medverkat i många böcker. Stefan är idag kökschef på First Hotel.
Hélène Bodin är författare och mediaproducent som gärna arbetar med både fakta och flärd. Hon har under mer än tjugo år producerat information, utbildning och underhållning som uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt. För sin bok Ångkoka fick hon 2003 Måltidsakademiens pris för bästa kokbok i kategorin speciallitteratur.