Zazzis mat : med smak av Italien
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 196 |
Vikt | 900 gr |
Utgiven | 2005-09-06 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789127356429 |
Detta är en riktig allroundkokbok som kan användas både till en större middag med många gäster, eller för den lilla familjen en vanlig vardag efter jobbet. Italienska klassiker varvas med moderna, nyskapade rätter där inspirationen ibland hämtats på annat håll än Italien.
Hur vet man att fisken är färsk? Hur får man köttet perfekt rosa? Hur förbereder och planerar man bäst en buffé? Många fakta och tips ger hjälp i köket och gör att boken också fungerar som en grundläggande handbok i matlagning.
<hr>
Alexandra Zazzi
arbetar som kock och matskribent. Hon växte upp i Rapallo i norra Italien, men bor i dag i Göteborg där hon driver den italienska delikatessbutiken Pasta e Panini. Hon är en regelbunden medarbetare i Aftonbladet och Matmagasinet.