Alla tiders bröd

Alla tiders bröd
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor127
Vikt0
Utgiven2000-11-17
ISBN 9789127353145
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Nybakat bröd har i alla tider satt guldkant på tillvaron och det finns många läckra brödsorter. Ingredienserna är få och de har inte förändrats speciellt mycket sedan stenåldern. Nu verkar hembakandet ha ökat igen, och alla frågar efter bra recept.

Bröd smakar olika över hela världen – samma bröd kan faktiskt smaka olika från gång till gång och beroende på vem som bakat det. Och det är det som gör brödbaket så spännande. I denna bok får man lära sig brödbak från grunden. Här finns ett hundratal bra recept på välsmakande matbröd för både vardag och fest, enkla, snabb-bakade och mer avancerade. Tyskt ölbröd, norrändska messmörslimpor, ryska grovlimpor, vitlöks- och svampbröd, danska ostbirks och irländska potatisbröd är bara några av bokens läckerheter.

Smörgås är populär och nyttig mat och författarna ger också exempel på goda och festliga smörgåsrecept.
<hr> Siv och Key L Nilson är en välkänd duo inom matområdet &#8211; hon skriver och han fotograferar &#8211; och de har samarbetat i ett stor antal läckra mat- och reseböcker.