Gröt : frukost, savory & söt

Gröt : frukost, savory & söt
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2025-01-07
SABQca
ISBN 9789127188464
<p class="paragraph">Gr&ouml;t &auml;r en bok b&aring;de f&ouml;r dig som &auml;lskar gr&ouml;t och f&ouml;r dig som inte g&ouml;r det &ndash; &auml;nnu. F&ouml;r det finns ingen b&auml;ttre comfort food &auml;n en sk&aring;l med varm gr&ouml;t. T&auml;nk dig att du serverar den med n&aring;got krispigt, n&aring;got fruktigt och n&aring;got kr&auml;migt, med skummad mj&ouml;lk p&aring; sidan. Eller s&aring; &auml;r gr&ouml;ten buljongsalt, t&auml;ckt av ett moln av finriven ost och toppad med ett mjukt &auml;gg. Eller len och vaniljs&ouml;t med knaprigt karamelliserad kokostosca.

<p class="paragraph">Det &auml;r dags att uppt&auml;cka allt gr&ouml;ten kan vara, f&ouml;r den kan vara s&aring; mycket mer &auml;n bara vardagsfrukost. I Gr&ouml;t finns ett 50- tal recept f&ouml;r alla smaker och tillf&auml;llen. Till frukost: vallmogr&ouml;t med bl&aring;b&auml;r, lemoncurdyoghurt &amp; mandelcrunch. Till middag: majsgr&ouml;t med r&auml;kor &amp; r&ouml;kigt chilism&ouml;r. Till dessert: rosenpudding med blommig jordgubbssylt.

<p class="paragraph"><strong>Hedvig Billengren Lindenbaum</strong> jobbar som matstylist och receptkreat&ouml;r. Hon har alltid varit intresserad av matlagning och smaker, men det var under &aring;ren i k&ouml;ket p&aring; Rose Bakery i London som hon f&ouml;rstod att hon ville jobba med mat. Efter n&auml;stan 30 &aring;r som gr&ouml;tskeptiker blev Hedvig f&ouml;r n&aring;gra &aring;r sen pl&ouml;tsligt besatt av att laga gr&ouml;t &ndash; vilket mynnade ut i denna bok.