Gröt : frukost, savory & söt

Gröt : frukost, savory & söt
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor136
Vikt0
Utgiven2025-01-07
SABQca
ISBN 9789127188457

Gröt är så mycket mer än bara vardagsfrukost. Det här är en bok både för dig som älskar gröt och för dig som är grötskeptiker och inte gör det – ännu. För det finns ingen bättre comfort food än en skål med varm gröt. Tänk dig att du serverar den med något krispigt, något fruktigt och något krämigt och så skummad mjölk på sidan. Eller så är gröten buljongsalt, täckt av ett moln med finriven ost och toppad med ett mjukt ägg. Eller så är den len och vaniljsöt med crunchigt karamelliserad kokostosca.

Det är dags att upptäcka allt vad gröt kan vara.

I <em>Gr&ouml;t</em> finns ett 50-tal recept, n&aring;got f&ouml;r alla smaker och tillf&auml;llen. Till frukost: vallmogr&ouml;t med bl&aring;b&auml;r, lemoncurdyoghurt &amp; mandelcrunch. Till middag: congee med brynt sm&ouml;r &amp; forellrom. Till dessert: gr&ouml;t med bakade jordgubbar och fluffig honungsgr&auml;dde.

Hedvig Billengren Lindenbaum jobbar som matstylist och receptkreat&ouml;r. Hon har alltid varit intresserad av matlagning och smaker, men det var under &aring;ren i k&ouml;ket p&aring; Rose bakery i London som hon f&ouml;rstod att hon ville jobba med mat. Efter n&auml;stan 30 &aring;r som gr&ouml;tskeptiker blev Hedvig f&ouml;r n&aring;gra &aring;r sen pl&ouml;tsligt besatt av att laga gr&ouml;t, vilket mynnade ut i denna bok.