Grekisk mat
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 172 |
Vikt | 736 gr |
Utgiven | 2024-05-31 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789127186385 |
”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5.
<em><strong>Per Björgell, BTJ</strong></em>
<em><strong>Tidningen VEGO</strong></em> <p class="paragraph">”underbara recept och bilder fyllda med soliga smaker.”<em><strong>
Allas</strong></em> <p class="paragraph">De senaste åren har någonting hänt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara rätter med större medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten. <p class="paragraph">Det är just den sortens recept den här boken innehåller. Från klassiker som grekisk sallad, moussaka och stifádo till rätter som inte är speciellt kända utanför Grekland. Som ostfyllda, sammetslena pitabröd från Kreta, den chokladigaste av chokladkakor och giouvétsi – en gryta på kött och den lilla risformade pastan orzo. <p class="paragraph">Recepten går i linje med den nya tidens grekiska mat, där man visar omsorg om råvarorna. Ingenting är speciellt komplicerat och allting är gott. <p class=""><strong>Sara Berg</strong> är frilansjournalist och barista, baserad i Malmö. Hon skriver om mat och kultur i bland annat <em>Sydsvenskan</em>, <em>Expressen</em> och <em>Gourmet </em>och har tidigare gett ut <em>Pasta på italienska</em> och <em>Berlin för foodisar</em>. Tillsammans med fotograf <strong>Miriam Preis</strong> har hon rest till Grekland för att utforska det grekiska köket.