Grekisk mat

Grekisk mat
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor172
Vikt736 gr
Utgiven2024-05-31
SABQcaa
ISBN 9789127186385

”En bok för alla mat- och Greklandsvänner.” Betyg 5/5.
<em><strong>Per Bj&ouml;rgell, BTJ</strong></em>

<p class="paragraph">&rdquo;Sara Berg har sl&auml;ppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att f&ouml;r&auml;lska dig i. &hellip; Ett m&aring;ste att ha hemma i bokhyllan.&rdquo;
<em><strong>Tidningen VEGO</strong></em>

<p class="paragraph">&rdquo;underbara recept och bilder fyllda med soliga smaker.&rdquo;<em><strong>
Allas</strong></em>

<p class="paragraph">De senaste &aring;ren har n&aring;gonting h&auml;nt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara r&auml;tter med st&ouml;rre medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten.

<p class="paragraph">Det &auml;r just den sortens recept den h&auml;r boken inneh&aring;ller. Fr&aring;n klassiker som grekisk sallad, moussaka och stif&aacute;do till r&auml;tter som inte &auml;r speciellt k&auml;nda utanf&ouml;r Grekland. Som ostfyllda, sammetslena pitabr&ouml;d fr&aring;n Kreta, den chokladigaste av chokladkakor och giouv&eacute;tsi &ndash; en gryta p&aring; k&ouml;tt och den lilla risformade pastan orzo.

<p class="paragraph">Recepten g&aring;r i linje med den nya tidens grekiska mat, d&auml;r man visar omsorg om r&aring;varorna. Ingenting &auml;r speciellt komplicerat och allting &auml;r gott.

<p class=""><strong>Sara Berg</strong>&nbsp;&auml;r frilansjournalist och barista, baserad i Malm&ouml;. Hon skriver om mat och kultur i bland annat <em>Sydsvenskan</em>, <em>Expressen</em> och <em>Gourmet </em>och har tidigare gett ut <em>Pasta p&aring; italienska</em> och <em>Berlin f&ouml;r foodisar</em>. Tillsammans med fotograf <strong>Miriam Preis</strong>&nbsp;har hon rest till Grekland f&ouml;r att utforska det grekiska k&ouml;ket.