Tälja köksredskap

Tälja köksredskap
Serie Hantverka
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreHantverk och hobby
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor144
Vikt0
Utgiven2023-09-22
SABP.06
ISBN 9789127185111

I denna nyutgivning visar Moa Brännström Ott hur du kommer igång med täljandet, var du får tag på trä och vilka täljgrepp du behöver kunna. Steg för steg lär du dig att tälja raka skedar, böjda slevar, smörknivar, stekspadar och kåsor. Du får också lära dig hur du håller kniven vass och sköter om din yxa.

”När jag täljer blir jag rofylld. Det är min avslappning, och samtidigt en påminnelse om skogen – en plats jag alltid saknar när jag inte är där. Skedar, slevar och salladsbestick fyller nödvändiga funktioner i köket, och varje gång jag använder dem påminns jag dessutom om hur viktigt skapandet är för mig. Även av något så anspråkslöst som en smörkniv i björk.”

<strong>Moa Br&auml;nnstr&ouml;m Ott</strong> &auml;r finsnickare och har t&auml;ljt sedan barnsben. Moa har en examen i m&ouml;belsnickeri fr&aring;n Capellag&aring;rden och har tidigare skrivit boken <em>Tr&auml; &ndash; snickerihandbok f&ouml;r inredning och odling</em>.

Natur &amp; Kulturs serie HANTVERKA passar dig som &auml;r nyfiken p&aring; hantverk. &Ouml;vriga frist&aring;ende titlar i serien &auml;r: <em>Simple weave, Knopar</em>,&nbsp;<em>Heavy duty sewing</em>,&nbsp;<em>T&auml;lj!</em>,&nbsp;<em>Halm</em>,&nbsp;<em>Tv&aring;l, </em><em>N&auml;ver, Vardagssl&ouml;jd </em>och&nbsp;<em>Ljus.</em>