Curry : guide till världens godaste

Curry : guide till världens godaste
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor172
Vikt838 gr
Utgiven2024-09-13
SABQca
ISBN 9789127185005

"Färgstarkt, inspirerande och med hög 'måste laga'-faktor."
<em><strong>Allt om Mat</strong></em>

Vad &auml;r egentligen hemligheten bakom en v&auml;llagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmj&ouml;lken tills den spricker! Och hur f&aring;r du till en harmonisk balans i en r&auml;tt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tills&auml;tta dem i r&auml;tt ordning.

Curry inneh&aring;ller ett 50-tal recept p&aring; allt fr&aring;n l&auml;ttlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festm&aring;ltider som rendang och lankesisk krabbcurry. I curryrecept fr&aring;n fr&auml;mst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan f&ouml;ljer vi m&auml;nsklighetens ur&aring;ldriga fascination f&ouml;r kryddorna och smakerna som format v&auml;rlden genom handelsv&auml;gar, krig och politik.

Du f&aring;r grundl&auml;ggande och detaljerad kunskap om r&aring;varorna och teknikerna som anv&auml;nds f&ouml;r att laga supergoda curryr&auml;tter. F&ouml;lj med p&aring; en uppt&auml;cktsf&auml;rd som steg f&ouml;r steg, en r&aring;vara i taget, guidar dig genom n&aring;gra av v&auml;rldens mest anrika matkulturer och deras f&ouml;rf&ouml;riskt intensiva smaker, f&auml;rger och dofter.

Jimmy Guo arbetar som kock och matkreat&ouml;r och har tidigare gett ut boken Mitt kinesiska skafferi &ndash; en guide med recept. Med n&ouml;rdig nyfikenhet och passion f&ouml;r matkulturers ursprung str&auml;var han som f&ouml;rfattare efter att avmystifiera och g&ouml;ra det komplicerade enkelt att f&ouml;rst&aring;. Utan att skippa de betydelsefulla nyanser och detaljer som g&ouml;r all skillnad i resultatet.