Azur
Serie | Natur & Kulturs receptsamling (4) |
---|---|
Författare | |
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Digital |
Genre | Mat och dryck |
Format | Ebok (PDF) |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 176 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2023-05-26 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789127184619 |
Azur syftar på havet, Medelhavet. Varje region längs Medelhavets kust har sin egen identitet. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktats genom århundradena. I Azur gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika. Bland bokens 60-tal recept finns bland annat kolgrillat lamm i pitabröd, kikärtspannkakan socca, stekt bläckfisk med chorizo och rostad paprika, köfte med yoghurt och tomat och friterad blomkål med dadel- och citrondipp. Detta är en ompaketerad utgåva av boken som gavs ut 2017.
<strong>Joel Åhlin</strong> öppnade hyllade Bar Agrikultur och Restaurang Agrikultur tillsammans med sin kollega Filip Fastén 2015 och är även medgrundare av vegetariska streetfoodrestaurangen Fafalle. Han har även gett ut boken <em>Köttfärssås</em> tillsammans med Jason Diakité och Harald Wachtmeister.