Japansk comfort food : 60 recept för hemmamatlagning

Japansk comfort food : 60 recept för hemmamatlagning
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt686 gr
Utgiven2024-08-30
SABQca
ISBN 9789127183421

<strong>Finalist till Cajsa Warg-priset &Aring;rets kokbok</strong>

&rdquo;Det som imponerar mest i&nbsp;<em>Japansk comfort food&nbsp;</em>&auml;r de genuina japanska recepten som kan tillagas med l&auml;tt&aring;tkomliga svenska ingredienser kombinerade med japanska smakf&ouml;rst&auml;rkare. &hellip; Detta &auml;r en fantastisk och gl&auml;djande introduktion till det japanska k&ouml;ket och jag &auml;r djupt imponerad.&rdquo; Betyg 5 av 5<em>
<strong>BTJ</strong></em>

<em>Japansk comfort food</em> innefattar de allra godaste r&auml;tterna som tonkatsu, teriyaki, karaage, snabbramen och olika donburi &ndash; ris med topping. Mat som &auml;r enkel att laga hemma, med r&aring;varor som &auml;r l&auml;tta att f&aring; tag p&aring;, och som funkar att laga vardag som helg. Och &auml;ven om r&auml;tterna &auml;r enkla g&ouml;r finishen i recepten att smakerna blir autentiska och mycket goda.

Japanska kocken Saori Ichihara flyttade till Sverige f&ouml;r flera &aring;r sen och n&auml;r hennes heml&auml;ngtan &auml;r som st&ouml;rst lagar hon japansk mat. I Japan har man ofta hemmaversioner av restaurang- och gatumat och detta &auml;r Saoris hemmarecept.

Totalt inneh&aring;ller boken ett 60-tal recept uppdelade i nudlar, stekt, grytor, friterat, ris och skafferi. M&aring;nga recept lagas med k&ouml;tt och fisk men eftersom de flesta s&aring;ser &auml;r vegetariska g&aring;r det l&auml;tt att g&ouml;ra gr&ouml;nsaksversioner.

Den h&auml;r boken &auml;r f&ouml;r dig som &auml;r nyfiken p&aring; det japanska k&ouml;ket och vill &auml;ta det oftare.

Saori Ichihara &auml;r f&ouml;dd och uppvuxen i i Japan d&auml;r hon jobbade som kock p&aring; olika restauranger i Kyoto, Osaka och Tokyo. I Sverige har hon jobbat p&aring; bland annat hyllade Esperanto, Shibumi och Oaxen krog innan hon blev k&ouml;kschef p&aring; egna restaurangen Ichi, som fokuserade p&aring; nordiskjapansk mat. 2015 kom hon p&aring; tredje plats i &Aring;rets kock och 2017 blev hon vald till Sveriges b&auml;sta kvinnliga kock av Stella. Idag frilansar Saori och har och har bland annat olika pop up-restauranger runtom i Norden.