Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 172 |
Vikt | 710 gr |
Utgiven | 2021-04-30 |
SAB | Qcaab |
ISBN | 9789127175044 |
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga – men framförallt läppsmackande goda – mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po’boys och banh mis. <em>Mackor</em>innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att ”uppskatta varenda macka.”
<strong>Jonas Cramby</strong> jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare gett ut <em>Tokyo för foodisar</em> i foodisar-serien samt fem mycket hyllade kokböcker: <em>Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning</em> och <em>Korean BBQ</em>. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.