Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel

Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor197
Vikt810 gr
Utgiven2021-09-03
SABQcaak
ISBN 9789127174474

&rdquo;Vilt, traditionellt och vackert. Boken <em>Kocken &amp; j&auml;garen</em> bjussar p&aring; allt fr&aring;n handfasta jakt- och stycktips till vilda r&auml;tter och fantastiska naturbilder.&rdquo;
<em>H&auml;rligt hemma/Aftonbladet</em>

&rdquo;En storligen imponerande bok.&rdquo;<em>
BTJ</em>

N&auml;r Mikael Einarsson arbetade som kock p&aring; Skebo herrg&aring;rd i Roslagen blev han god v&auml;n med brukets j&auml;gare Hubbe Lemon. Med hj&auml;lp av sina l&aring;nga erfarenheter fr&aring;n b&aring;de krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.

Kocken &amp; j&auml;garen kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du f&aring;r l&auml;ra dig hur du jagar och lagar &auml;lg, dovhjort, r&aring;djur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men ocks&aring; hur du anv&auml;nder fler delar p&aring; djuret, vilka detaljer som &auml;r godast att &auml;ta f&auml;rska och vilka du ska frysa in.

Boken &auml;r ocks&aring; proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gr&auml;ddiga wallenbergare p&aring; viltf&auml;rs till familjen, g&ouml;r egen viltkorv att &auml;ta med en kopp buljong p&aring; passet och bjuder jaktlaget p&aring; v&auml;rldens godaste &auml;lgk&aring;ldolmar tillagade &ouml;ver &ouml;ppen eld.

&nbsp;

&rdquo;Bra guide till s&aring;v&auml;l jakt och skogsliv (inklusive gev&auml;r och annan utrustning) som viltmatlagning."
<em>Allt om mat</em>

&rdquo;en bok fylld med goda och enkla viltrecept&rdquo;
<em>Svensk Jakt</em>