London för foodisar
Serie | ... för foodisar |
---|---|
Författare | |
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Digital |
Genre | Geografi och resor |
Format | Ebok (PDF) |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 175 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2020-04-17 |
SAB | Nez London.08 |
ISBN | 9789127165991 |
”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” <em>Matmagasinet</em>
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.