Högtid : Jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya)

Högtid : Jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya)
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor302
Vikt0
Utgiven2019-09-28
SABQca
ISBN 9789127162167

"R&auml;tterna i boken ser v&auml;ldigt h&auml;rliga ut, men den absolut st&ouml;rsta beh&aring;llningen &auml;r Stefan Ekengrens egna betraktelser om r&auml;tter och traditioner." <em>Mer Smak

</em>

&rdquo;Maten vi &auml;ter under &aring;rets h&ouml;gtider &auml;r livsviktig. Det &auml;r kultur p&aring; absolut h&ouml;gsta niv&aring; och f&ouml;r mig p&aring; blodigaste allvar. Och det &auml;r samtidigt b&aring;de sjukt h&auml;rligt och hemskt betungande. Det finns ju s&aring; m&aring;nga m&aring;sten och individuella favoriter.&rdquo;&nbsp;

Stefan Ekengren reder ut begreppen kring v&aring;ra traditionella svenska h&ouml;gtider och ger dig b&aring;de klassiska och nya recept. Inf&ouml;r varje h&ouml;gtid f&aring;r du hj&auml;lp med planering och f&ouml;rslag p&aring; arbetsordningen. Hur l&aring;ngt i f&ouml;rv&auml;g g&aring;r det till exempel att grava laxen, rulla k&ouml;ttbullarna eller baka p&aring;skt&aring;rtan? I p&aring;skkapitlet varvas recept p&aring; fyllda &auml;gghalvor, pocherade &auml;gg och ugnsomeletter med lammstek och vegetariska alternativ som broccoli- och getostpaj, och som avslutning en citron- och mar&auml;ngt&aring;rta med mazarinbotten. Kanske en &auml;ggtoddy ocks&aring;. Under midsommar g&auml;ller det att f&aring; till den perfekta math&aring;llningen fr&aring;n morgon till kv&auml;ll. D&aring; serveras jordgubbsfrukost, ett praktverk till matjessillt&aring;rta, lerpottasill och p&aring; kv&auml;llen olika grillspett med lax, biff och gr&ouml;nsaker. Och s&aring; kanske den st&ouml;rsta h&ouml;gtiden av alla, julen. F&ouml;rutom den sj&auml;lvklara skinkan och Janssons frestelse finns recept p&aring; bland annat laxtartar med kapris och dragon, sellerisallad och finsk k&aring;lrotsl&aring;da &ndash; och en riktigt maffig annandagsmiddag med helstekt kalkon och gr&auml;ddsky. Boken inneh&aring;ller totalt cirka 200 recept och &auml;r ett referensverk att &aring;terkomma till g&aring;ng p&aring; g&aring;ng.

&nbsp;

"Den h&auml;r boken &auml;r en fulltr&auml;ff; s&aring; personligt skriven, vackra bilder och underbara recept." <em>Svensk Damtidning</em>

"V&auml;ldigt intressant." <em>Allers&nbsp;</em>

"Klassiskt."&nbsp;<em>Dagens Industri</em>

"Fira &aring;rets h&ouml;gtider. H&auml;r finns recept f&ouml;r dig som vill fira traditionsenligt" <em>Hembakat</em>

... b&aring;de traditionella r&auml;tter och fr&auml;scha nykomlingar. (...)&nbsp;En gedigen receptsamling.&nbsp; <em>BTJ</em>