Rom för foodisar

Rom för foodisar
Serie ... för foodisar
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreGeografi och resor
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor175
Vikt0
Utgiven2018-01-01
SABNjz Rom.08
ISBN 9789127156371

Ingen annanstans i v&auml;rlden &auml;r pastabergen st&ouml;rre, glassen godare eller kaffedrickandet en heligare ritual. I&nbsp;<em>Rom f&ouml;r foodisar</em>&nbsp;bes&ouml;ker Peter Loewe sina stamst&auml;llen, som Trattoria Monti som sedan decennier drivs avsamma familj. Mamma Franca Marziani h&aring;ller st&auml;llningarna i k&ouml;ket, och s&ouml;nerna Enrico och Daniele serverar allt fr&aring;n rulader p&aring; sv&auml;rdfsk och carpaccio p&aring; ankbr&ouml;st till beroendeframkallande l&auml;ttfrusen glass med mandelbiskvier och choklads&aring;s.

Ut&ouml;ver alla stamst&auml;llen har Peter hittat nya restauranger och s&ouml;kt sig l&auml;ngst ut i Roms yttersta periferier, till de mest karakt&auml;ristiska st&auml;llena d&auml;r de romerska mattraditionerna och familjerecepten fortfarandelever kvar och d&auml;r priserna &auml;r l&aring;ga.

Idag beh&ouml;vs en krogguide till Rom mer &auml;n n&aring;gonsin. S&auml;rskilt i centrum, d&auml;r turistf&auml;llorna har blivit m&aring;nga i takt med att Roms bes&ouml;kare har blivit fler. I boken f&aring;r du tips p&aring; &ouml;ver hundra olika trattorior, restauranger, pizzerior, barer, kaf&eacute;er, gelaterior och matbutiker. Du kan ocks&aring; l&auml;sa om det p&aring;g&aring;ende pizzakriget i Rom och varf&ouml;r italienare inte &auml;r fetare.

<strong>Peter Loewe</strong>&nbsp;&auml;r journalist och korrespondent f&ouml;r Dagens Nyheter och har bott i Rom i &ouml;ver 30 &aring;r. Mat och vin &auml;r tv&aring; av Peters specialintressen och han medverkar regelbundet i bland annat Gourmet och Allt om Vin.

&nbsp;

<blockquote>

Italienexperten Peter Loewe &auml;r v&auml;lbekant f&ouml;r Allt om Vins l&auml;sare. Nu har han samlat allt sitt vetande om Roms krogliv &ndash; att anv&auml;nda som guide eller bara h&auml;rlig, v&auml;lskriven njutningsl&auml;sning. Rekommenderas starkt!

H&aring;kan Larsson, Allt om Vin

</blockquote>