Cocktails på flaska
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur Digital |
Genre | Mat och dryck |
Format | Ebok (PDF) |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 144 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2017-05-15 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789127153950 |
Smart, tidsbesparande och jättegott.
<em>M-Magasin</em>
</blockquote>Vill du servera bra drinkar på hemmafesten är det lätt att bli fast i själva blandandet. Med några flaskor färdigblandade drinkar kan du umgås med gästerna istället för att slava vid barskåpet. Att göra stora satser går snabbare och blir minst lika gott som att blanda en cocktail i taget. Dessutom är det lättare att mäta när volymen är större – en halv deciliter är till exempel mycket lättare att pricka än en halv centiliter.
<em>Cocktails på flaska</em> förmedlar en metod som gör det möjligt att servera välblandade cocktails hemma till ett större antal gäster, men den funkar även för den som alltid vill ha en Negroni eller Manhattan redo i kylen. Tanken med boken är att du ska kunna förbereda så långt det går och minska antalet moment utan att för den skull tumma på kvalitén. Till samtliga recept anges den maximala lagringstiden en cocktail kan lagras utan att försämras nämnvärt. Varje recept räcker till 6–10 drinkar.
Bakom baren, recepten och metoden står <strong>George Kaponis</strong>, prisbelönt barchef på restaurang AG i Stockholm. Utöver ett nytt sätt att tackla cocktails bjuder George på drygt 40 recept från sin långa och internationella karriär, både klassiker och egna kreationer. Till sin hjälp har han <strong>Daniel Taube </strong>och <strong>Kristian Morén</strong>, stamgäster och kockar med fingrarna lite varstans i den kulinariska världen.
<blockquote>En fascinerande bok som faktiskt ger mer än vad den lovar. Den är lättsam och smart.
<em>Umeå Tidning</em>
Det är svårt att sätta fingret på vad, men det är något speciellt över <em>Cocktails på flaska</em>.
<em>Umeå Tidning</em>
Skarpt och suggestivt, estetiskt och inspirerande - för både proffs och amatörersom vill ta drinkerbjudandet på hemmafesten till en ny, högre, nivå.
<em>BTJ</em>
Även den mest vana av värdar kan slita sitt hår när det är dags att bjuda på cocktails. Bartendern George Kaponis, prisbelönt barchef på restaurang AG i Stockholm, har en lösning på problemet: att förbereda drinkarna på flaska. I hans, Daniel Taubes och Kristian Moréns nya bok <em>Cocktails på flaska</em> är det just det som vi lär oss.
<em>Damernas Värld</em>
Det är inte bara maten som ska serveras ”familystyle” i år. Även cocktails går utmärkt att göra för6–12 personer på ett bräde.
<em>Icon Magazine</em>
En massa tips och recept.
<em>Kupé</em>
Med mycket intelligens och humor förklarar skribenterna drinkarnas historia, eller irrar iväg i någon helt annan berättelse, innan de går över till att förklara hur drinken görs. Det är underhållande.
<em>Tranås-Posten</em>
</blockquote>