Pizza Napoletana : jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn

Pizza Napoletana : jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor304
Vikt900 gr
Utgiven2016-09-26
SABQcaae
ISBN 9789127148178
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

<strong>Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!</strong>


<strong> <em>"Det här är en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!"</em> </strong>
Lisa Lemke, Family Living


<em> <strong>"Pizza – på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan."</strong> </em>
Lantliv


När vi gjorde vårt första försök att göra pizza napoletana i vår egen ugn hemma hos Ville för nio år sen hade vi ingen aning om hur långt den här passionen skulle ta oss; alla pizzor vi har gjort, alla ugnar vi har byggt, alla resor till Neapel. Allt kommer ur en enda sak – jakten på en fulländad pizza napoletana. Vi har prioriterat bort precis allt som inte gör vår pizza bättre.


I stort handlar pizza napoletana om två centrala saker: degen och tillagningen i ugnen. Vår ambition är en fulländad deg. Det enda vi visste när vi började var att man skulle använda vatten, salt, jäst och mjöl. Vi har provat oss fram till den punkt vi är idag. Förutom bra deg behöver du hög temperatur och vi har testat allt från vanliga hemmaugnar till äkta napolitanska vedeldade ugnar. Vår ambition med boken är att ditt blodtryck inte ska behöva bli lika högt som vårt utan vi hoppas kunna ge dig alla svar som vi själva stångat oss blodiga för. Och klarar två helt vanliga killar, som knappt ens kunde koka potatis, av detta kan du det med.


<em>Pizza Napoletana </em>ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du behöver för att äta riktigt bra apolitansk pizza. Boken består av en uttömmande teknikdel med en konkret genomgång av hur du ska få till en optimal deg och förutsättningar utifrån din ugn eller vedeldade spis. Du får även information och fakta om vad som faktiskt händer med degen, hur värmen påverkar pizzan när du bakar den och andra bakomliggande faktorer.


<strong>Ville Ilola </strong>och <strong>Besmir Balaj </strong>har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet träffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste på regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt trätande kommer de hela tiden fram till nya bättre lösningar.



"Det här är de mest besatta matnördar jag nånsin träffat."
<em>Tomas Tengby, Meny i P1</em>


"Det här är nördarnas nördbok."<em>
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige</em>


"Här är en bok som borde vara en självklarhet i händerna på landets pizzabagare. Det är hög tid att utveckla pizzabakandet med tanke på svenskarnas stora förkärlek för pizza."
<em>Fastfood Magazine </em>


"300 sidor tjock! Och då har ändå 100 sidor inte kommit med..."<em>
Skaraborgs Allehanda </em>


”Resultatet är inte helt olikt en forskningsrapport. Utan tvekan en av världens nördigaste pizzaböcker, toppad med 20 recept för den som älskar pizza på riktigt.
<em>MatMagasinet</em>


"Den totala guiden till den perfekta pizzan."<em>
Allt om Vin</em>

Pizza – på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan.

<em>Lantliv</em>