Hirams gröna kokbok

Hirams gröna kokbok
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt500 gr
Utgiven2013-06-03
SABQcabc
ISBN 9789127134799
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<blockquote>

Just nu gillar jag mest Hirams gr&ouml;na kokbok i nyutg&aring;va.

<em>Mikael M&ouml;lstad, Svenska Dagbladet</em>

</blockquote>

M&auml;rit Huldt, alias Hiram, var en av Sveriges genom tiderna fr&auml;msta matskribenter. Hennes enkla och roliga recept byggde p&aring; filosofin att matlagning ska vara&nbsp;opretenti&ouml;s och lustfylld, och hon var tidig med att p&aring;tala vikten av r&aring;varor med h&ouml;g kvalitet. Precis som med alla annan matlagning var&nbsp;Hiram f&ouml;re sin tid n&auml;r det g&auml;llde vegetariska r&auml;tter.

Hirams tidigare utgivning inneh&aring;ller massor av roliga, enkla och ovanliga gr&ouml;na recept p&aring; f&ouml;rr&auml;tter, tilltugg, middagar och efterr&auml;tter. I&nbsp;<em>Hirams gr&ouml;na kokbok</em>&nbsp;har matskribenten Milena Bergquist samlat de allra b&auml;sta, totalt cirka 130 recept,&nbsp;varvat med sina egna tips f&ouml;r att tillaga gr&ouml;nare r&auml;tter.&nbsp;&nbsp;

Exempel p&aring; recept &auml;r &ouml;sterrikisk potatissoppa, friterade l&ouml;kringar, spagetti Zoagli, ostl&aring;da med valn&ouml;tter och jordgubbsmar&auml;ng.&nbsp;

<blockquote>

Hennes personliga stil och recept med roliga illustrationer f&ouml;rmedlar &auml;n i dag lust och inspiration.

<em>Nya Kristinehamns-Posten</em>

</blockquote>