Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 103 |
Vikt | 440 gr |
Utgiven | 2009-09-05 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789127118874 |
<span>Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.</span>
<span><span>"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."</span></span>
<strong>Martin Johansson</strong> är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen <em>Pain de Martin </em>och <em>Lite mer bröd</em>. Han har gett ut de bästsäljande böckerna <em>Surdegsbröd </em>(2009), <em>Enklare bröd </em>(2010) och <em>Bröd och pizza </em>(2012). 2008 mottog han <em>Matbloggspriset</em> och 2010 fick han <em>Allt om Mats Stora Matpris</em>.