Danyel Couets Paris : från chèvre chaud till couscous merguez
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 262 |
Vikt | 1114 gr |
Utgiven | 2007-09-17 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789127088207 |
Kocken Danyel Couet har sina rötter i den franska huvudstaden och presenterar här sina parisiska favoriträtter med smaker från hela världen klassisk bistromat som steak frites och chèvre chaud, arabisk lammcouscous, crêpes, rostade kastanjer, våfflor och annan fransk streetfood, grekiska gyros, enkel picknickmat samt kinesisk sötsur anka med ingefära.
I Paris blandas fransk matkultur med arabisk, afrikansk, judisk, grekisk och asiatisk mat och varje stadsdel arrondisemang har sin inriktning. De judiska kvarteren hittar man till exempel i Le marais, och det 13:e arrondisemanget är känt för sin asiatiska mat.
Boken är rikligt illustrerad med bilder av den brittiske fotografen David Loftus.