Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier

Stora boken om fermentering : fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor283
Vikt1010 gr
Utgiven2020-08-19
SABQcada
ISBN 9789113107295
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Succéböckerna <em>Fermentera </em>och <em>Fermentera 2.0</em> banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I <em>Stora boken om fermentering</em> samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.

Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.

I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.

Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!