Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer

Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor189
Vikt657 gr
Utgiven2019-03-22
SABQcabd
ISBN 9789113087603
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Varför är den goda Medelhavsmaten så bra för oss? För att ta reda på detta bjuder Fernando di Luca in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, till ett samtal. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis. Rundabordssamtalen varvas med Fernandos favoritrecept, såsom grillade grönsaker i vitlöksvinägrett och spaghetti puttanesca. Förutom smaken och hälsan finns en annan stor fördel med medelhavsmaten: den är så enkel att laga!