New nordic kitchen

New nordic kitchen
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkEngelska
Antal sidor235
Vikt933 gr
Utgiven2014-10-03
SABQcabd
ISBN 9789113056241
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. <em>Nya nordiska köket </em>är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.

I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.