New nordic kitchen
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Norstedts |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Engelska |
Antal sidor | 235 |
Vikt | 933 gr |
Utgiven | 2014-10-03 |
SAB | Qcabd |
ISBN | 9789113056241 |
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. <em>Nya nordiska köket </em>är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.