Tor Books startar nytt imprint för experiment med science fiction-podcast-serie

Det välkända amerikanska science fiction- och fantasyförlaget, Tor Books (ett imprint till Macmillan), meddelade nyligen att man startar imprintet Tor Labs med fokus på audio som originalformat.

Amerikanska Tor Books är mest kända som utgivare av fantasy och science fiction. Nu i augusti lanserar man alltså ett nytt imprint som kommer att gå under namnet Tor Labs, som ska experimentera med olika sätt att berätta historier som exempelvis dramatiserade podcasts . Det skriver förlaget på sin hemsida.

Bakom satsningen står Tor Books chefredaktör Marco Palmieri samt redaktören Jennifer Gunnels. På frågan om vad som inspirerade till imprintets namn svarar de i ett gemensamt uttalande att ”det finns en galen vetenskapsman inom varje nytt publiceringsexperiment”, och fortsätter sedan:

– Vi är oerhört exalterade över Tor Labs och de många kreativa möjligheter det öppnar upp för.

Tor Books är dock inte ensamma i detta utan har samarbetspartners – Gideon media kommer att agera medproducent och författaren Mac Rogers, som bland annat författat de prisbelönta poddarna Life After och The Message, står för manus till den första boken som kommer att avverkas i Tor Labs, med titeln Steal the Stars. Boken är en science fiction-thriller och kommer att sändas en gång i veckan i totalt 14 avsnitt. Formatet påminner en del om de svenska ljudboksserierna men kallas av amerikanerna för ”Serialized Fiction Podcast”.

Vad vi kan vänta efter Steal the Stars håller Tor Books redaktion hemligt, men utlovar samtidigt planer för stora kommande titlar som lyssnare kan vara spända av förväntan på. Mest av allt är redaktionen fulla av förväntan, och chefredaktör Palmieri avslutar med att konstatera:

– Audio drama är roligt!

Podcasten kommer att distribueras över hela världen via Macmillan Podcast Network och kommer att ges ut som en traditionell roman liksom en reklamfri ljudbok.

retired4@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL