Hoi Förlag arrangerar skrivläger för barn och ungdomar

I juni arrangeras för första gången skrivlägret Hoi Young Writers Week av Hoi Förlag, med stöd av Visionsfonden i Helsingborg. Lägret ska öka kreativiteten och självkänslan hos barn och ungdomar med hjälp av läs- och skrivkonsten.

Skrivutbildningar och workshops är ingen nyhet för Hoi Förlag men tidigare har man främst vänt sig till vuxna. Däremot har det länge funnits en önskan om att arrangera något även för yngre skribenter. Tack vare Helsingborg Stads projekt Visionsfonden blir nu lägerkonceptet verklighet och kommer kunna erbjuda runt 30 platser, gratis, för barn och ungdomar inom Helsingborg Stad.

– Det vimlar av sommarläger för idrottande ungdomar. Vi tyckte att det saknades något för ungdomar som gillar att skriva och läsa. En chans att träffa likasinnade och få utveckla sina talanger med stöd av duktiga ledare, säger Sölve Dahlgren, författare och VD för Hoi Förlag.

Konceptet bakom Hoi Young Writers Week har förlaget tagit fram tillsammans med Daniel Glantz-Persson, grundaren och initiativtagaren till Bulle med Bullens dag, vars uppdrag har varit att undersöka och testa konceptet på marknaden.

– Konceptet är unikt på så sätt att det är fokus på skapandet. Det börjar redan när man ansöker om att få åka på lägret där man som deltagare får beskriva en dag på sitt drömläger. Vi får på så sätt en bild av vad deltagarna vill ha och det ska vi så klart se till att uppfylla så mycket som bara möjligt, säger Daniel Glantz-Persson.

Sommarens läger riktar sig till barn och ungdomar mellan 11 och 14 år som har ett intresse av att skriva och skapa. Varje dag kommer bjuda på hemliga gäster och nya aktiviteter för att lyfta kreativitet, självkänsla och kamratskap.

– Det handlar inte om att vara bäst på att skriva för att få åka på detta läger. Vi har alla olika förutsättningar när kommer till skapandet och för alla tar det olika lång tid. Oavsett om du vill bli författare, bloggare, låtskrivare eller bara vill bli bättre på att uttrycka dig i skrift så är du välkommen till oss och vårt jobb blir att ta till vara på den du är och få dig att utvecklas, säger Daniel.

Fram till den 2 maj är det fritt fram för barn och ungdomar i årskurs 4-7 inom Helsingborgs kommun att ansöka till Hoi Young Writers Week.

VAR: Aggarpsgården, Munka Ljungby
NÄR: 12-16 juni 2015
KOSTNAD: Gratis tack vare Visionsfonden Helsingborg Stad

Kontakt: Daniel Glantz-Persson, tel 070-3450099, daniel@hoi.se

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL