Norstedts snabba på återutgivning av nobelpristagare

Nobelpristagaren i litteratur 2014, Patrick Modiano, har under årens lopp gett ut flera titlar runtom i världen, och har även vunnit stor popularitet i Sverige. När beskedet om författarens Nobelpris tillkännagavs meddelade Norstedts snabbt att man planerade att ge ut två av författarens största verk på nytt.

Patrick Modiano föddes 1945 i Boulougne-Billancourt och bestämde sig redan i 20-årsåldern för att ägna sig åt skrivande och författarskap på heltid. Debuten kom med boken Place de l’étoile som gavs ut 1968, och sedan dess har Modiano gett ut ytterligare ca 30 titlar.

Mellan 1974 och 1986 gav Norstedts ut sex av Patrick Modianos romaner på svenska, och nu meddelar alltså förlaget att återutgivning av De yttre boulevarderna samt De dunkla butikernas gata kommer att ske under hösten. Böckerna anses vara två av Modianos största verk, som man nu vill ge ett nytt ansikte och en nystart på marknaden.

Att böckerna skulle ges ut på nytt efter beskedet om Modianos Nobelpris kom inte som en överraskning, men beskedet om Norstedts utgivning inom knappt två veckor känns förvånande snabbt för ett så stort bolag. Att fånga upp det nyväckta intresset meddetsamma och förse marknaden med nya utgåvor av dessa klassiska verk så snart är imponerande för Norstedts. Båda böckerna beräknas finnas i handeln om ca en vecka, och utges med ny framsida, vackert formgivna av Sara R. Acedo.

Modanos senaste bok på svenska, Dora Bruder, är däremot utgiven på det betydligt mindre Elisabeth Grate Bokförlag. Den sålde slut direkt när beskedet om Nobelpriset kom och först om två veckor finns den i lager igen.

Fotografi: Norstedts

retired1@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL